Lyhyesti


Ostimme Kivimäen joulukuussa 2013, talon purimme omana työnä kevään mittaan ja varsinainen talonsiirto tehtiin vappuna 2014. Syyskuussa 2014 tehtiin päätös hylätä Kivimäen kehikko, ja etsiä tilalle parempikuntoinen kehikko. Päätöksestä kului viikko, ja talo Kaarnalampi oli purettu ja siirretty Liperin Viinijärveltä tulevalle paikalleen. Talon runkotyöt aloitettiin välittömästi, muutoksia alkuperäiseen talosuunnitelmaan tehtiin olemassa olevien väliseinien ja aukotusten suhteen.

Talo rakennettiin muuttokuntoon vuosina 2014 - 2015. Muuttamaan pääsimme tammikuun lopulla 2016. Vuosi 2016 kului kaikenmoisten pienten askareiden keskellä ja suurimmasta rytäkästä toipuessa. Vuosi 2017 on alkanut ikkunankunnostuksen, pienten nikkarointien ja pihamaan laittamisen merkeissä. 

Tarkoituksena on luoda perinteinen pihapiiri rakennuksineen. Rakentamista ja puuhailua jatketaan todennäköisesti koko loppuelämä. 


Talo Kivimäen historiasta emme juurikaan tiedä, hirsistä ei ole löytynyt luottevia vuosilukuja tutkittavaksi. Kuisti on todennäköisesti 1920-luvulta siihen tehtyjen kirjoitusten perusteella. Yhdestä ikkunasta löytyi vuosiluku 1867, mutta vuosiluvun todenperäisyyttä ei ole voitu varmistaa. 

Talo Kaarnalampi on ollut vauras maalaistalo Pohjois-Karjalassa, ja sen vanhin osa on vuodelta 1831. Vuosiluku oli vuoltuna tuvan orren päähän. Tervetuloa seuraamaan blogia!
  
This is a blog about our house building project in Southern Ostrobothnia, Finland. We bought house Kivimäki in December 2014. House got demolished and transported to its new location in the following 4 months. In September 2014 we gave up on house Kivimäki and went on a search for a better conditioned timber frame. One week later house Kaarnalampi was transported from Liperi, North Karelia.

Timber frame and most of the structures got built up during years 2014 - 2015. In January 2016 we finally got to move in to our "new" house. Welcome to follow our journey towards a healthy, traditionally built homestead!