tiistai 28. helmikuuta 2017

Salin ja rouvan harrastehuoneen enraus, osa 2

Kas niin! Kyllä voi olla sitkeässä päätökset, kun pitäisi ottaa seinän maalaus toteutukseen asti. Meinasin saada vähintään yhtä pahoja ahdistuskohtauksia tästä kuin kuistin seinien tapetista. "Ihania vaihtoehtoja on liikaa! Tämä on liian lopullista!" (Eikä edes ole lopullista, aina saa uutta pintaa päälle jos niikseen tulee...)

Minua on kiinnostanut kovasti munatemperamaalin käyttö jossakin, ja tähän huoneeseen ja sen pinkopahveihin kyseinen maali tuntui oikein toteutuskelpoiselta. Projekti alkoi siitä, että erilaisten väritestailujen jälkeen pigmentiksi valikoitui keltaokran sävy Lemon, jonka tilasin Kymin Palokärjen kautta. Sitten taas pientä iltapaniikkia sävyn voimakkuuden kanssa.

Tuoreet kananmunat hain naapurikylästä. Tuoreusaste näillä munilla oli "suoraan kananpyllystä", eli jos maali olisi pieleen mennyt niin ei ainakaan vanhentuneiden munien vuoksi!

Ensin pohjustin pinkopahvin liimavedellä (suhteessa 200 gr luuliimaa / 10 litraa vettä). Päätös osoittautui ihan hyväksi, sillä pahvit imaisivat yllättävän paljon nestettä itseensä. Sitten vain temperaa pintaan muutama kerros.
Talvipäivän valo ei oikein anna oikeutta intensiiviselle keltaiselle värille. 
Seuraava paniikki vietetään sitten itse sablonikuvion värisävyn kanssa. Ennätin jo tilaamaan pellavaöljymaalia siniharmaana, sillä pigmenttijauheet ovat sinisävyisinä ihan ruttoisen kalliita. Tempera on toki täysin matta ja nyt kuvioihin tulee pieni kiilto verrattuna pohjaan.

Tapettikuvioon löysin mieluisen idean Museoviraston tapettitietokannasta, harmi vain että idean koko oli tulostettuna rakeinen parin sentin riepu. Kuvio piirrettiin siis uusiksi käsipelillä, erilaisten mukien ja harppien ja viivottimien avulla.

Muutama ilta on tullut myös värkättyä hollannikkaan kanssa pajan puolella. Siellä ovat pikkuhiljaa valmistuneet kuistin ikkunoiden karmit. Pari nostettiin jo paikalleen, mutta koska kuistin julkisivu on vielä aika rumankarmea, jätän lopullisten fiiliskuvien ottamisen suosiolla kesään.