torstai 8. syyskuuta 2016

Muinaisniitty

Takaisin näihin rapakkoasioihin. Tonttimme etelärinne alkaa olemaan melko selvää kamaa siinä mielessä, että isoilla koneilla sinne ei ole enää asiaa. Rinteen alaosa on tasainen metsäpohja, jonne kylvin alkukesästä muinaisniittysiementä. Siemenet tilasin Suomen Niittysiemen Oy:ltä pitkällisen valikoimisen jälkeen. Tarjolla oli myös muun muassa perhosniittyä ja alkuniittyä.


Ruiskukka

Nyt ei auta kuin jännittää, mitä kylvökselle tapahtuu ajan kanssa. Ohjeiden mukaan niityn muodostuminen vie parikin kesää, joten lopullisen tuloksen näkee vasta hamassa tulevaisuudessa. Apaattisena kävin pitkin kesää tuskailemassa olematonta kylvötulosta, mutta jo vain elokuulla jotain alkoikin rinteessä pilkottamaan!  


Nurmikohokki

Seoksessa piti olla mukana myös muitakin, mutta nämä kaksi ennättivät näemmä tälle kesää itää. Siankärsämöä olin näkevinäni pihlajan juurella, mutta siitä en hoksannut ottaa kuvaa. Niittypaikka meinaa vesakoitua kovaa vauhtia, joten olen säännöllisesti käynyt repimässä horsmat, pajut ja muut vihulaiset pois paikalta. Hiirenloukku

Ihana loppukesä! Uusi työ on vienyt aika paljon energiaa tässä kuluneen parin viikon aikana. Hyvä uutinen syksyssä on tosin se, että öljymaalillakin on nyt mahdollisuutensa kuivua järkevässä ajassa. Ikkunaprojekti siis etenee. Ehkä seuraavassa kirjoituksessa on jo jotain ihan konkreettista ja valmista esittää tästä ikuisuushankkeesta? 

ps. päivitin taas vaihteeksi blogin ulkoasua, vanha blogipohja lakkasi toimimasta ja nyt on käytössä ihan vain itse tehty viritys.